Podkategorie
Program izzyRest jest systemem przeznaczonym do obsługi gastronomii, zapewniając ciągłe i sprawne funkcjonowanie palcówki. Oprogramowanie powstało z myślą o wygodzie pracy użytkownika oraz integracji czynności wykonywanych w punktach gastronomicznych.
Najważniejsze cechy:
Funkcje POS:
Pizza i dostawy na telefon:
pizza:
dostawy:
Promocje, rabaty i systemy lojalnościowe:
rabaty:
promocje:
systemy lojalnościowe:
Sieć lokali:
Smartfony i tablety - izzyRest mobile:
Obsługa magazynów:
Manager/biuro:
Program Softech Gastro POS stanowi samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych. Powstał w celu wyeliminowania ograniczeń funkcjonalnych, jakie stwarzało posługiwanie się na stanowisku kelnerskim/barmańskim kasą fiskalną. Obsługa programu GASTRO POS przypomina pracę na zwykłej kasie z tą różnicą, że klawisze są wyświetlane na ekranie a wybór potraw jest prosty i intuicyjny, przy tym nieporównywalnie szybszy. Identyfikacja kelnera następuje wg kodu lub z użyciem karty magnetycznej. System przewyższa ergonomią oraz swoimi możliwościami każdą kasę gastronomiczną. Połączenie Gastro POSa z programem Gastro SZEF tworzy zintegrowany system rozliczenia gastronomii - od dostaw po sprzedaż i wydanie potraw.
Funkcje programu Gastro POS:
- rejestr VAT,
- raport kasowy,
- raport kelnerski,
- raport utargów,
- raport o udzielonych rabatach,
- raport wykonanych storn,
- raport sprzedaży wg PLU,
- raport sprzedaży wg grup towarowych,
- raport sprzedaży na karty rabatowe.
Moduły i interfejsy do programu Gastro POS
Program Gastro POS posiada wiele specjalistycznych rozszerzeń usprawniających pracę lokalu gastronomicznego oraz umożliwiając połączenie z
wieloma urządzeniami:
Program Gastro SZEF prowadzi gospodarkę magazynową firmy w oparciu o dokumenty magazynowe oraz sprzedaż zrealizowaną na stanowiskach kelnerskich. Kontrola zużycia surowców Na podstawie założonych kart kalkulacyjnych program wykonuje odpowiednie rozchody składników potraw, oblicza kalkulacje, marże, wsad do kotła oraz zapotrzebowanie surowcowe.
Dane programu są podstawą ewidencji materiałowej w cenach zakupu oraz gastronomicznych, również z automatyczną dekretacją do wybranych
systemów finansowo-księgowych.
Ogromną zaletą programu jest możliwość współpracy z kasami rejestrującymi lub stanowiskami kelnerskimi POS wyposażonymi w monitory dotykowe,
na których rejestrowana jest sprzedaż. Pozwala to stworzyć całościowy, skomputeryzowany system rozliczenia gastronomii od dostaw surowców,
obrotu wewnątrz firmy jak i kontroli rozchodów surowców z tytułu sprzedaży potraw.
Współpraca z kasami fiskalnymi jest dwukierunkowa. Z jednej strony program wysyła do kas informacje o artykułach (nazwy, ceny itp.), grupach
towarowych, kelnerach, rozkładzie klawiatury; z drugiej strony pobiera z kas informacje o sprzedaży potraw, obrocie syntetycznym całej kasy
oraz poszczególnych kelnerów. Dzięki takiemu rozwiązaniu kasy po wstępnym zaprogramowaniu przez serwis, nie wymagają od obsługi żadnej
umiejętności programowania, gdyż całość wymiany danych prowadzona jest przez program Gastro.
Zastosowanie nowoczesnej technologii OLAP pozwala na tworzenie własnych analiz w dowolnym przekroju. Analizy mogą wspierać bieżącą pracę
kierownictwa np. odpowiedzą na pytanie jak funkcjonuje nowa promocja, jak i pomagać w podejmowaniu decyzji o charakterze strategicznym przez
ułatwienie w wyszukiwaniu nowych trendów rynkowych i dokładniejszy wgląd w rezultaty wcześniej podejmowanych działań.
Rozliczanie magazynów i zużycia surowców w lokalu gastronomicznym:
Kontrola kosztów - Food Cost:
Rozliczanie produkcji gastronomicznej:
Zaawansowana obsługa zamówień:
Inwentaryzacje:
Usprawnienie zarządzania lokalem:
Rozliczenia i rabaty:
Planowanie imprez:
Wystawianie faktur:
Przejrzyste raporty: